Zwarte T-shirts, hoe blijven ze zwart

Er zijn veel verschillende tips om je zwarte kleding ook echt zwart te houden. Op de website van omaweetraad, wordt bijvoorbeeld het volgende aanbevolen: Was je zwarte was met zout of babyshampoo. Ook wordt aangeraden om natuurazijn te gebruiken. Dit gaat allemaal over een handwas. Probeer machine was van zwarte kleding zo veel mogelijk te voorkomen, want hierdoor vervaagt de kleur sneller.

Kies je toch voor machine was

Zorg er dan voor dat de zwarte T-shirts ook bij andere donkere was gewassen wordt, zo kun je voorkomen dat er eventuele afgegeven kleuren in lichtere stukken was terecht komt. Het beste kun je de shirts binnenstebuiten wassen en heb je een heel mooi stuk, stop het dan in een waszak. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt, want heet water maakt vezels kapot, dus maximaal 30 graden. Gebruik een kort wasprogramma, want hoe langer je wast hoe groter de kans dat de verf uitloopt. Schaf een special wasmiddel aan voor donkere kleding. Omdat je op een lagere temperatuur wast, is het aan te bevelen om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken, daar een poederwasmiddel veel moeilijker oplost. Je kunt een beetje witte azijn toevoegen, maar stop dit dan rechtstreeks in de trommel en niet in het wasbakje.

Combineren met een zwart T-shirt

De combinaties met zwarte T-shirts zijn eindeloos, het hoeft niet automatisch als een onder shirt gedragen te worden. Hoe stoer is een mooi zwart T-shirt op een sportieve jeans of op een mooie kakibroek. Als je een gelegenheid hebt, zoals bijvoorbeeld een etentje, is een zwart T-shirt ook heel mooi te dragen onder een colbertje, zoek er een sportieve broek bij en klaar. Bij zwart kun je ook nog kiezen voor zwart op zwart. Zorg er dan wel voor dat de kleuren zwart goed op elkaar zijn afgestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *