Tips om fit te blijven

Als je een tijdje gestopt bent met naar de sportschool gaan dan is het soms lastig om fit te blijven. Het is natuurlijk belangrijk om gedisciplineerd te blijven en gewoon naar de sportschool te gaan. Maar in een drukke periode is het begrijpelijk dat jouw focus op andere zaken liggen dan op het sporten. Hier een aantal tips om in deze periode toch fit te blijven.

Let op je voeding

Het is belangrijk dat je in periode dat je niet aan het sporten bent je ook je voeding aanpast. Dit omdat je minder calorieën verbrand dan voorheen. Zeker tijdens het sporten verbrand je een hoop calorieën. Deze at je normaal gesproken dezelfde dag of de dag erna er weer voor een gedeelte aan. Echter doordat je nu niet dezelfde hoeveelheid verbrand heb je ook minder eten nodig.

Meer fruit en groente minder vlees

In vlees zitten veel calorieën en eiwitten. Deze sla je ongemerkt op in je lichaam, om later te verbranden. Maar als je al genoeg binnen krijgt dan wordt dit dus te hoog en zo kom je aan. Zorg ervoor dat je jouw maaltijden ook aanpast aan je leefgewoonte. Eet bijvoorbeeld meer groente en fruit op een dag om te zorgen dat je genoeg vitaminen binnen krijgt, en je wat lager in je calorieën gaat zitten.

Stop met slechte gewoonte

Heb je een slechte gewoonte? Het roken van een sigaret bijvoorbeeld? Roken is sowieso al slecht voor je. Maar als je gewend bent om te sporten en je stopt hier ineens mee dan is het belangrijk om je conditie toch op peil te houden, want je wilt natuurlijk niet dat al het sporten voor niets is geweest en je weer van vooraf aan moet beginnen. Als je niet kunt stoppen is een goed alternatief elektrisch roken. Het roken van een e-sigaret zorgt er namelijk voor dat je alle giftige stoffen in je longen krijgt, maar enkel waterdamp. Hierdoor blijf je langer fit en is je conditie beter als je weer begint met sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *