Last van de gewrichten

Veel mensen hebben vaak last van de gewrichten en dat heeft allerlei oorzaken, bijvoorbeeld een verkeerde houding en verkeerde bewegingen maken. Fysiotherapeuten proberen hier goed bij te helpen en slagen daar vaak heel goed in, dit doen ze door bijvoorbeeld manuele therapie. Wat dat is wordt hieronder beschreven.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich echt richt op de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Veel mensen krijgen hier last van door de verkeerde houding achter een bureau bijvoorbeeld. Het beperkt kunnen bewegen kan bij deze therapie goed worden opgelost door de therapeut. Vaak is het doel achter de therapie eerst het verhelpen van de pijn en het verbeteren van het bewegen. Maar uiteindelijk is het ook het voorkomen van nog een keer last, door de houding te verbeteren.

Je hebt vast wel eens van die filmpjes gezien waarbij een fysiotherapeut  een snelle behandeling uitvoert en waar je alles hoort kraken. Dat is eigenlijk de manuele therapie in het kort, het is een volledig pijnlijke behandeling, ondanks dat het niet zo klinkt. Na behandeling krijg je adviezen die je de goede richting op helpen. Zo heb ik het ervaren bij een manueel therapeut in Enschede.

Sporten kan ook niet helpen

Sporten kan bij bovenstaande problemen niet helpen, het helpt het eerder verslechteren dan verbeteren. Als je de hele week verkeerd zit op kantoor en je dus last krijgt van de gewrichten en zaterdag tijdens de wedstrijd het erin voelt schieten, dan is dat erg vervelend. Daarom is het dus zeer belangrijk dat je bij klachten of verkeerde houding een manueel therapeut gaat bezoeken. Je kunt na een wedstrijd of sporten ook eerst een fysiotherapeut opzoeken die in sport doet. Zo heb ik dat eerst gedaan bij de sportfysio in Glanerbrug, die me op hun beurt doorverwezen naar de manueel therapeut.