Geluk is een combinatie van bewust eten en veel bewegen

Eten, bewegen en genieten

Goed eten en bewegen zijn een belangrijke basis om jezelf gelukkig te voelen. Lekker eten hoeft zeker niet ongezond te zijn, en bewegen kan op veel manieren. Heel wat voeding is niet goed voor het menselijk lichaam en dat is jammer. De zogenaamde gezonde producten blijken vaak niet zo heel gezond, omdat bijvoorbeeld suikervervangers bij mensen soms meer schade kunnen aanrichten dan suiker zelf. Het beginnen met etiketten lezen, en op vaste momenten eten is goed voor een lichaam. De maag rust geven tussen lunch en avondeten geeft het lichaam ook de kans om al het voedsel te verteren en de voedingsstoffen te verwerken. Zodat er een gezonde stofwisseling ontstaat.

Iedereen beweegt anders

Waar de ene persoon beweging en ontspanning zoekt bijvoorbeeld in hardlopen, gaat een ander misschien liever wandelen. Ook invalide personen zoeken ontspanning door beweging, en ieder geeft daar op zijn of haar manier invulling aan. De regelmaat van een sportclub is prettig, maar sporten kan ook op andere manieren. Trainen om bijvoorbeeld te gaan ijsklimmen of te gaan duiken vereist weer een ander trainingsplan dan de wekelijkse volleybal of hockeytraining. Beweging is goed en onmisbaar voor een lichaam. Het zuurstof moet door de bloedbanen en sporten helpt daar, in combinatie met goed eten, zeker bij. Verantwoord sporten en het hart niet overbelasten is belangrijk, omdat een lichaam veranderd door lekker te sporten. Uitputtingsslagen zijn niet comfortabel, en het sporten moet wel lekker op eigen niveau blijven en geen overleven worden.

Alles in verhouding

Consuminderen is nooit verkeerd. Er mag gerust genoten worden van friet met mayonaise, maar het valt natuurlijk af te raden om dit elke dag te eten. Mensen met een allergie voor bepaalde levensmiddelen zijn altijd bezig met het letten op wat er wordt gegeten. Dit zou iedereen eigenlijk moeten doen. Het uitproberen van een onbekende groente is altijd grappig, online zijn er zeker genoeg idee├źn voor recepten te vinden. En dat geld ook voor bewegen, een keer iets anders ondernemen dan het standaard pad naar de sportschool geeft wat meer diepgang, en is nog gezond ook. Gelukkig zijn door goed eten, en gewoon lekker te bewegen, is goed voor een mens.