Fitness elastiek

Het mag eigenlijk niet ontbreken in welke sporttas dan ook, het fitness elastiek. Deze fitnessband geldt als een van de meest veelzijdige en effectief fitness hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Het fitness elastiek is perfect om weerstand band oefeningen mee te doen. Hoewel het fenomeen fitness elastiek best wel bekend is, weten heel veel mensen nog niet wat ze er precies mee kunnen doen.

Het is snel gegaan met het fitness elastiek

Een ding is zeker, het is snel gegaan met het elastiek. Kijk maar naar topsporters die het hulpmiddel meer en meer gebruiken. Met de beste weerstandsbanden kun je een full body workout uitvoeren. De fitness elastieken die beschikbaar zijn hebben verschillende weerstandsniveaus en je neemt ze gemakkelijk mee op reis of naar je vakantieadres. Kun je daar ook in vorm blijven. Het fitness elastiek is volledig van rubber en biedt weerstand als je er aan trekt. Hoe harder je het elastiek aanspant, hoe groter aan de andere kant de weerstand en hoe meer kracht er op je spieren komt.  De kleuren van de elastieken geven de mate van weerstand aan. Je kunt dus met behulp van de elastieken steeds op je eigen niveau blijven trainen. Met de fitness elastieken kun je de spieren in zowel je boven- als je onderlichaam op prima wijze trainen.

Voor een geleide opbouw van de spieren

Wil je een geleidelijke spieropbouw bewerkstelligen? Dan is het elastiek het ideale hulpmiddel. Dat is ook precies de reden dat je het fitness elastiek in zoveel sporten ziet; van gewichtheffen tot vechtsporten en van schaatsen tot voetbal. Ook binnen de fysiotherapie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de elastieken. Vooral als er gerevalideerd moet worden van een blessure blijken de elastieken van toegevoegde waarde. Met behulp van de weerstandsbanden kan op eenvoudige wijze de weerstand steeds iets opgevoerd worden. Zo raken de spieren die beschadigd zijn overbelast maar krijgen ze wel precies de goede stimulatie om weer gezond te worden.

Rood, zwart, paars en groen

Ben je beginner? Dan neem je een elastiek van 2 tot 5 kilogram. Ideaal om langzamerhand de belasting op je spieren op te bouwen. Uiteindelijk kun je toewerken naar een weerstand van wel 55 kilogram. De elastieken zijn er in vier kleuren, de kleuren staan voor een ander weerstandsniveau. Wil je je gehele lichaam op de best mogelijke wijze trainen, gebruik dan elastieken met verschillende weerstandsniveaus. Dan gebruik je dus rode, zwarte, paarse en groene elastieken tegelijk.

Tot aan 55 kilogram weerstand

Rood biedt weerstand tot 5 kilogram en is perfect voor de beginner, de revaliderende sporter of voor sporters die hersteloefeningen uit willen voeren. Het zwarte elastiek biedt al meer weerstand – tot 20 kilogram- en is geschikt voor met name oefeningen voor het bovenlichaam. Neem je paarse elastieken, dan krijg je weerstand tot 35 kilogram. Paars is perfect voor de wat zwaardere oefeningen voor zowel boven- als onderlichaam. Groen tenslotte biedt de meeste weerstand: tussen de 20 en 55 kilogram. Vooral de gevorderde sporter kan prima met het groene elastiek uit de voeten als hij intensief wil trainen. Je koopt de elastieken meestal in een pakket van vier, het is echter ook mogelijk ze los aan te schaffen.