Fitness elastiek

Voel jij je lichamelijk niet fit en ben je toe aan meer lichaamsbeweging? Dan is het verstandig een begin te maken met fitnessen! Fitness is erop gericht je lichaam in een goede conditie te houden en brengen. Je kunt dit verdelen in kracht en cardiotraining. Krachttraining helpt bij het opbouwen van kracht en spiermassa. Dit heeft ontzettend veel voordelen voor je lichamelijke gesteldheid. Mensen denken soms dat krachttraining niet goed is voor je lijf, dat je bijvoorbeeld je knieën belast. Deze belasting is juist ontzettend goed voor je lijf! Kraakbeen is gemaakt om te belasten, zodra jij deze niet belast denkt het lichaam dat kraakbeen niet meer functioneel is. Vervolgens kan kraakbeen gaan degenereren waardoor er op den duur klachten kunnen ontstaan zoals artrose. Ook zorgt krachttraining voor een gezonde druk op je botten, hierdoor blijven je botten sterk! Cardio is naast krachttraining ook ontzettend belangrijk. Dit is goed voor je cardiovasculaire systeem of wel ademhalingsstelsel, denk hierbij aan longen, hart en bloedvaten. Voor veel mensen is de stap om naar de sportschool te gaan te groot, dit is ook helemaal niet nodig want er zijn zat andere oplossingen om te fitnessen. Nieuwsgierig geworden? Lees dit artikel zorgvuldig door!

Cardiotraining thuis

Cardio is een trainingsvorm waarbij je jouw lichaam traint door middel van een intensieve cardiovasculaire trainingsprikkel. Dit kun je doen door middel van bijvoorbeeld hardlopen, fietsen en/of wandelen. Tijdens een cardiotraining stijgt jouw hartslag sterk ten opzichte van je rusthartslag. Schoonmaken valt dus niet onder cardio training. Je kunt thuis gemakkelijk een cardiotraining uitvoeren. Koop een paar hardloopschoenen en ga buiten een rondje joggen! Je kunt beginnen met 3 kilometer waarbij je op een rustig tempo begint te lopen. Het is belangrijk tussendoor loop pauzes te nemen om enigszins te herstellen. Bouw je training dus rustig aan op! Je kunt er ook voor kiezen om te gaan fietsen, het is bijvoorbeeld erg efficiënt om naar je werk te fietsen. Om een intensieve trainingsprikkel te krijgen zul je wel flink moeten doortrappen!

Krachttraining thuis

Veel mensen denken dat krachttraining alleen maar mogelijk is in de sportschool maar niets is minder waar. Je kunt gemakkelijk thuis oefeningen doen middels een fitness elastiek. Een fitness elastiek wordt ook wel een weerstandsband genoemd. Met een weerstandsband of fitness elastiek kun je thuis veel oefeningen uitvoeren. Het is hierbij belangrijk de juiste weerstand bij de juiste oefening te kiezen. Je benen zijn een stuk sterker dan je armen, bij je benen zul je dan ook een sterkere band moeten gebruiken. De beste weerstandsbanden kun je simpel online verkrijgen via fitness en gezondheid shops. Een fitness elastiek koop je vaak in een set, hierdoor beschik je over verschillende weerstanden. De weerstand van een fitness elastiek wordt vaak aangeduid door verschillende kleuren.

Thuis training vergt kennis en ervaring

Voordat je aan de slag gaat met een fitness elastiek, is het belangrijk eerst enige kennis en ervaring op te doen. Wanneer je oefeningen verkeerd uitvoert kun je snel blessures krijgen, dit draagt absoluut niet bij aan een fit en gezond lichaam! Op internet staan veel oefeningen uitgelegd, kijk hier zorgvuldig naar en volg de instructies op.