De verschillen tussen een activity tracker en een smartwatch

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een activity tracker? De verschillen zijn niet groot maar ze zijn er wel. Een smartwatch is gemaakt voor dagelijks gebruik. Op een smartwatch vind je daarom functies als Spotify, een betaalfunctie, belfunctie en keuze uit meerdere designs. Een activity tracker daarentegen is gericht op het registreren en “tracken” van persoonlijke gegevens. Activity trackers bevatten functies als een hartslagmeter of een een functie die bijhoud hoeveel calorieën je verbrand bijvoorbeeld.

Top 3 activity trackers

Wat is de top 3 activity trackers die je het beste kunt kopen op dit moment.

1. Fitbit Charge 4

De beste activity tracker van 2020 is de Fitbit Charge 4. Met een ingebouwde GPS die zeer nauwkeurig is, kun je niet zonder je smartphone alsnog een volledige route kunt krijgen om te lopen. Dankzij functies als Fitbit Pay en Spotify Control komt de Charge 4 in de buurt van een smartwatch.

2. Fitbit Charge 3

Een goedkopere versie van de Fitbit Charge 4. Nadat Fitbit de Charge 4 lanceerde daalde de Charge 3 in prijs. De verschillen tussen de Charge 3 en de Charge 4 zijn klein, maar door de lagere prijs van de Charge 3 is deze activity tracker een zeer goede koop.

3. Garmin Vivosmart 4

De Vivosport 4 is een wearable voor mensen die af en toe sporten en het interessant vinden om hun activiteiten bij te houden. Het scherm is groter dan andere producten van Garmin. De batterij gaat ongeveer een week mee, afhankelijk van hoe vaak je sport.

Top 5 smartwatches

Wat zijn de top 5 smartwatches zijn in 2020 de beste koop?

1. Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 is de beste smartwatch die je kunt kopen in 2020. Dit horloge is een vervolg op de Galaxy Watch uit 2018. Het horloge is verfijnd en heeft veel functies op het gebied van sport en beweging. Ook kun je er mee bellen, muziek mee luisteren en je hebt keuze uit tientallen soorten wijzerplaten.

2. Apple Watch 6

Dit is de beste Apple Watch sinds de release van Apple`s eerste Apple Watch. Als je een Apple fan bent is deze smartwatch voor jou. Hij werkt hetzelfde als een Iphone en komt met een nieuw chipset. Het design bleef ongewijzigd.

3. Samsung Galaxy Watch Active 2

Op nummer 3 vinden we de sportieve versie van Samsungs Galaxy Watch, de Active 2. Deze smartwatch is gericht op sportief gebruik. Zo beschikt de Active 2 over 39 workout modus, een hartslagmeter en een ECG sensor.

4. Fitbit Versa 2

De nieuwste smartwatch/ fitness tracker van Fitbit is de verbeterde versie van de originele Fitbit Versa. De Versa 2 komt met veel upgrades zoals een altijd-aan display, integratie voor Alexa en de Versa 2 heeft een kleinere behuizing dan de originele Versa.

5. Fossil Sport

Fossil bewijst met de Sport dat er veel ontwikkelingen zijn geweest op het gebied van draagbare technologie. Met een buitengewoon mooi design en een lage prijs, is dit een heel goed voorbeeld van een goedkoop en kwalitatief goede smartwatch.