Dé shop voor fitness benodigdheden

Wat is precies fitness? De sport fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa (fitness in de vorm van ‘bodybuilding’), de verbetering van het uithoudingsvermogen (cardio fitness), lenigheid, snelheid en coördinatie. Voor het groeien van spiermassa zijn bepaalde krachtoefeningen nodig. Ben je meer geïnteresseerd in het vergroten van je uithoudingsvermogen? Dan zijn cardio oefeningen perfect geschikt zoals sporten op een crosstrainer.

 

Doordat fitness activiteiten ervoor zorgen dat het lichaam terug in balans komt, pakt het de belangrijkste doelstellingen van de meeste mensen vanzelf aan, waaronder afvallen. Door meer spiermassa op te bouwen ga je bijvoorbeeld meer calorieën in rust verbranden, waardoor het lichaam vanzelf gaat afslanken. De cardio activiteiten (zoals fietsen of hardlopen) zorgen voor een direct verbranding van calorieën, en -op een hoger niveau- zorgen ze ook voor een verhoogd rustmetabolisme.

 

Om te sport fitness te kunnen beoefenen, is het van belang om dit te doen op speciale fitness schoenen en in fitness kleding. Schoenen zijn voorzien van gewenste demping, zijn licht van gewicht en sluiten goed aan. Kleding is vochtregulerend, voelt comfortabel aan en is functioneel. De perfecte shop voor alle fitness spullen is Fitness-Geest. Deze webshop biedt het breedste assortiment aan met fitnessartikelen.