De ideale sportvloer stel je tegenwoordig zelf samen

 

Een sportvloer van goede kwaliteit is – behalve uiteraard zo optimaal mogelijk trainen -van essentieel belang als je goede sportprestaties wilt leveren. Een goede sportvloer kan het verschil maken tussen wel of niet presteren. Kan het verschil maken tussen wel of niet geblesseerd raken. Een goede sportvloer is simpelweg van enorm belang om prestaties te leveren. Op elk niveau, voor elke sporter. Was je vroeger afhankelijk van een soort vloer, tegenwoordig combineer je je perfecte sportvloer door het combineren van bijvoorbeeld verschillende rubberen vloerdelen. Een sportvloer zoeken is maatwerk geworden. 

Gemakkelijk te combineren
De ideale sportvloer stel je tegenwoordig helemaal zelf samen. Was je voorheen overgeleverd aan de grillen van de producenten, anno 2018 pak je gewoon de beste elementen van de verschillende rubberen vloerdelen voor jouw perfecte sportvloer. Rubberen vloerdelen zijn gemakkelijk met elkaar te combineren, hebben een geweldige demping en hebben de kwaliteit van sportgrastegels. Op laatstgenoemd materiaal maak je de perfecte sled pulls en pushes. Je legt en combineert je sportvloer tegenwoordig helemaal naar eigen inzicht. Met behulp van een pen of gat leg je de vloer in elk denkbare vorm. Baksteensgewijs leg je ze heel eenvoudig in de beste denkbare verbinding. Zonder lijm blijft je zelf samengestelde sportvloer gewoon prima liggen. 

Verschillende kleuren
Sportvloeren heb je tegenwoordig ook in verschillende kleuren als zwart, rood, grijs en groen, zoals de kunstgrastegels er niet alleen in groen zijn maar ook in blauw, wit en rood. Misschien is de kleur dan niet het meest belangrijke, maar waarom zou je niet kiezen voor de vloer die qua kleur het best bij de rest van het interieur past. 

Onderhoudsvriendelijk
De rubberen vloerdelen van nu zijn bovendien uitermate veilig, absorberen schokken, laten vocht door en zijn bovendien slijtvast. De delen zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk, leveren weinig geluid af en zijn zelfs wind- en weerbestendig. De sportvloer leg je dus ook ‘gewoon’ (voor een deel) buiten. Om te trainen, of om bijvoorbeeld kinderen op te laten spelen. Ook mooi is het feit dat de vloerdelen gemaakt zijn van oud materiaal, milieubewust dus. 

Vloerdelen als sprinttrack
Rubberen vloerdelen met strepen? Als sprinttrack? Ook al geen probleem. De sportvloer van nu is niet vergelijkbaar met die van vroeger. Een sportvloer is tegenwoordig maatwerk. Voor nóg betere prestaties onder nóg betere omstandigheden. Verschillende soorten tegels om iedereen tegemoet te komen; het kan tegenwoordig allemaal. Niet gek dat steeds meer mensen alleen al door de sportvloer beginnen te sporten.

Bron: www.sportopzijnbest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *