Afvallen

Een van de voornaamste redenen dat veel mensen gaan sporten, is om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan de grote groep mensen die er vlak voor de zomer voor kiest om te gaan hardlopen, vaker de fiets naar het werk te pakken, enzovoorts. Zo ziet men er aan het begin van de zomer een stuk vitaler en gezonder uit, als men een bezoek brengt aan het strand of zonder shirt over de camping loopt. Afvallen is echter meer dan alleen veel bewegen! Veel mensen beginnen vol enthousiasme aan een hardloop- of fietsschema, maar komen er al snel achter dat de kilo’s maar niet weg willen gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben: krijgt je lichaam voldoende rust tussen de trainingen? Heb je een gezond eetpatroon? Enzovoorts.

Goede sporten om af te vallen

 Twee sporten die erg populair zijn om af te vallen zijn hardlopen en fietsen. Het voordeel aan deze sporten is dat je er geen duur abonnement voor in de sportschool voor hoeft af te sluiten en dat je heerlijk in de buitenlucht bezig kunt zijn. Zeker in de lente en zomer is er niets fijner dan een mooie tocht door het bos of de landerijen in de omgeving van je woning. Naast deze sporten kun je ook kiezen voor zwemmen of regelmatig een cardiotraining in de sportschool uitvoeren.

Het is sterk aan te raden om bij het sporten altijd een schema te volgen, zodat je een overbelasting van je spieren in een vroeg stadium kunt voorkomen. Wanneer je lichaam niet voldoende rust krijgt tussen trainingen, zijn je spieren vaak nog niet volledig hersteld voordat deze opnieuw worden aangetast.

Afvallen met een gezond eetpatroon

Naast voldoende sporten is ook een gezond eetpatroon belangrijk om af te vallen: zorg voor voldoende groente en fruit in je schema en laat de tussendoortjes wat vaker liggen.