Afvallen in de zomer: hardlopen en fietsen!

De zomer komt eraan, wat het voor veel Nederlanders tijd maakt om te werken aan hun lichaam! Heb jij al een ‘summerproof’ lichaam, waar de vetreserves van verwijderd zijn? Nu het mooier weer wordt kiezen steeds meer mensen ervoor om te gaan sporten, denk aan een rondje hardlopen door het plaatselijke bos of een paar uur fietsen door de landerijen in de omgeving van je woning. Door regelmatig, bijvoorbeeld twee of drie keer per week, te sporten kun je al snel enige kilo’s verliezen. Het afvallen is echter meer dan alleen voldoende sporten, denk ook aan een gezonde voeding en voldoende rust om je lichaam te laten herstellen. Zo voorkom je blessures en val je nog sneller af!

 

Combineer je werk met sporten

Wanneer je na een lange dag werken geen zin of energie meer hebt om nog te gaan hardlopen of fietsen, kun je ook proberen om je werk te combineren met het sporten. Stap bijvoorbeeld wat eerder uit je bed en ga met de fiets naar je werk in plaats van met het openbaar vervoer of de auto. Zo ben je al in de ochtend en direct na je werk aan het sporten, waardoor je in de avond op de bank kunt ploffen om te genieten van je favoriete film of serie.

Ook tijdens je werk kun je bijdragen aan het afvallen. Neem bijvoorbeeld wat vaker de trap in plaats van de lift en vervang de slechte tussendoortjes voor een extra appel of sinaasappel!

TIP! Wil jij ook gaan beginnen met hardlopen en ben je nog op zoek naar een paar goede hardloopschoenen? Sprintshop heeft een ruim aanbod aan kwalitatieve goedkope hardloopschoenen